top of page

Shift


Street Art Project Performances: SHIFT

Shift, azaz továbblépés, csere, ugrás.

Váltás. Amikor azonnal megváltozik minden, amit biztosra vettél, és egy teljesen más helyzetben találod magad.

Egy új program fut, új emberré válsz, a különbség csupán egy lenyomott billentyű, egy szökkenés.

Mert az élet ilyen. Továbblép. Mindig.

Ott állsz egy szikla szélén, és felteszed a kérdést magadnak: „Most ugorjak, vagy sétáljak vissza? Nem kapsz választ, mert az élet megoldja helyetted. Nem mehetsz vissza. Nem nézhetsz hátra, és felejtheted el, hogy miken mentél keresztül. De ezt az ugrást, a lépést meg kell tenned. Nem tudod, hogy merre vezet, hogy túléled-e., hogy jobb lesz-e.

De azt hiszem egy idő után bármi jobb annál, amiben csücsülsz. És vársz. Várod, hogy elmúljon, várod az élet shiftelését, egy segítő kezet. De az az igazság, hogy egyedül csak te tudsz felállni és továbblépni.

Ez egy beavatás. Egy szertartás, az új életed szertartása. Nem az határoz meg hogy mit osztott számunkra az élet. Valójában az határoz meg, akivé ez alatt az idő alatt VÁLUNK. Aminek a végén te döntesz, hogy ugrasz, vagy sem.

Edited by Anna Kis Photographed by Tamás Kovács

Music: Volkova Sisters: Opening (Holiday EP)

Lead choreographer: Gabriella Pálfi

Creative producer, directed by Kata Szilágyi

Alkotók, előadók: Barbarics Zsófia, Bathó Gabriella, Hajdu Bálint, Bodor Péter, Pálfi Gabriella, Varga Boglárka.

A SAPP-ról:

Budapest speciális tereit színpaddá átlényegítő táncelőadások a balettől az akrobatikus utcai táncig, a klasszikus zenétől a dubstepig – ez a Street Art Project Performances formabontó kortárstánc-csoport előadás-sorozata.

Street- art, azaz utcai előadás sorozatok. A váratlan, köztereken előadott, valódi táncdarabok a test egyetemes nyelvén és a meglepetés erejével szólnak hozzánk, utat keresve az új színházi formáknak. Egyfajta forradalom, és misszió, a színházi keretek megreformálása.

Transform space into theatre.

2014-ben alakult kortárstánc csapat, akiknek missziójuk, hogy hétköznapi helyekből színházat varázsolnak, az oda alkotott koreográfiákkal. Az adott helyszín átlényegül színházzá, intim közeget, hangulatot teremtve az utcán.

Előadások: 2014. Just breathe, 2015. BDPST in move, Give me a name, 2016. Shift.

A legnevesebb magyar fesztiválokon át (Sziget, Campus, POSZT...), külföldre is eljutott a csapat már. ( Ennis Street Art Festival- Ireland, Budapesti Napok- Ljubljana)

Artistic director, koreográfus: Pálfi Gabriella

Kreatív manager, artistic director: Szilágyi Katalin


További filmek
bottom of page